Fietsen vanaf RCN de Roggeberg

Ontdek het Drents Friese Wold of andere prachtige natuurgebieden op de fiets. Fietsroutes zijn er in dit gebied in overvloed net als de mooie plekjes waar je langs komt.Ā Op de receptieĀ van RCN de Roggeberg liggen de verschillendeĀ mooie routes voor je klaar.

āžœ Bekijk vakantiepark website

Fietsverhuur Friesland

Naast de receptie van RCN de Roggeberg is er een gratis fietsservicepunt. De elektrische fiets kan gratis worden opgeladen en in de ANWB fietsservice box vind je de gereedschappen voor kleine reparaties. Daarnaast kun je hier terecht voor het huren van fietsen en elektrische fietsen.

Ontdek de mooiste plekjes in de omgeving

De mooiste plekjes in de omgeving van het vakantiepark RCN de Roggeberg ontdek je natuurlijk op de fiets. Hieronder staan een aantal mooie routes voor je uitgestippeld. Liever zelf een route uitstippelen? Dat kan met de ANWB Knooppuntenkaart die te koop is op de receptie. Ook online kun je je route zelf uitstippelen via de ANWB Fietsknooppuntenplanner.

Uitgestippelde fietsroutes

Fiets bijvoorbeeld langs de mooiste stilteplek van Nederland. Deze route van 47 km gaat door het nationaal park Drents-Fries Wold. Dit het grootste en stilste natuurgebied van Nederland. Op 300 m van knooppunt 35 ligt het Museum Valse Kunst, leuk voor een tussenstop. Langs het dorp Appelscha loopt ook de fietsroute rond Oosterwolde. Deze tocht is maar liefst 100 km lang! Dit is een route door een bijzonder stuk van Friesland. Je komt langs diverse dorpen als Oldeberkoop, Jubbega en nog veel meer. In Noordwolde kun je even afstappen voor een lunch of een kop koffie.